3:E DECEMBER

God morgon till er. En lycklig, rolig o busig dag väntar på oss. Har rest mig från dammen och blivit på bättre humör. Märks det ?
 I dag ska Carmen Ly vara hemma.
Eftersom jag är på mycket bättre humör i dag vill jag visa en bild på mig så ni ser att jag ser inte munter ut varje dag. Ja, jag vet rökning är inte bra. Ska förbättra mig. Jag låvar !!



OBS !!! De som inte förstår ironi : Det är inte jag på bilden och jag röker inte. Så nu är det avklarat.
Em

Hahaha! Vilken bild! God morgon!

Vilken lärare! Vill gärna höra mer om det.., men det är rätt, håll barnet hemma. Jag gjorde så med Egoina en gång, efter tre dagar reagerade de och det blev möte med 3 st lärare där BÅDE Egoina och jag var med. Det handlade inte om mobbing gentemot Egoina, men de hade agerat helt fel i en situation. Lycka till och stå på dig!!

Janne

En sån person ska inte vara lärare punkt. Barnen ska alltid komma i första hand vad det än gäller.



Jag visste inte ens att det fanns rättstavning i IE så jag måste undersöka hur det funkar innan jag kan hjälpa dig. Gör mitt sista arbetspass för denna gången ikväll så har jag tid med det sen. Ok?

mina

Godmorgon gumman.Då är det torsdag & tiden går snabbt & snart är det helg.HA en skön dag.kram

thakock

Usch, vad hemskt att en lärare gett sig på henne!



Vad hade hon sagt till henne?

andreakarolina

Nej verkligen en sådan person ska inte vara lärare!!! FY FAN!!!

jag blir så arg!



Detta visar tydligt hur viktigt det är med någon form av uttagning förutom betyg till lärarutbildningen så att man kan hindra de flesta av rötäggen. man borde ju iaf ha en intervju också!



Hoppas ni får en underbar dag!!! Och att carmen ly förstår att det är läraren som är dum och inte hon!!



Kärlek och kram AndreaKarolina

andreakarolina

SV: Pomeransskal finns att köpa på mataffären, jag köpte på coop. det fins både hela och malda, jag föredrar malda för hela är så hårda att mortla själv.



kram

till Janne

sv. Vad då jobb ? här ska det finnas tid baraför mig, mig och MIG. Nu får du bli straffad.. hahaha skojar bara.

Gun

Hur kan man låta något gå ut över ett barn? Hur irriterad man än är på föräldrarna kan man ju inte låta det gå ut över barnet! Urdåligt.



Skönt att du är på bättre humör nu i alla fall:) Godmorgon!

Karin (Albins mamma)

Tackar! Albin hälsar också tack :)



Men gud så dumt, hur kan en lärare bete sig så? Dåligt! Skönt att du är på bättre humör idag iallafall :)

Förvirrade Morsan

skolan hon går på verkar ju inte riktigt klok! vad har läraren gjort?

Någon som tycker det är nog nu!!

Nu får du väl ändå ta och ge dig ! Om ditt barn inte sköter sig i skolan måste väl ändå läraren få säga i från ELLER ??!! Eller är du som många andra föräldrar "mitt barn har inte gjort något"Jag tycker du ska tänka efter vem det är som mobbar nu igentligen ! Du är fan inte ett dug bättre i sånna fall... Och ni som köper allt som skrivs här med hull och hår får nog ta och lugna ner er lite. Fakta som läggs fram här är inte ens i närheten av sanning.

Barn har en tendens att vrida sanningen till sin egen fördel när det hettar till !!!!

Veronica Löfling

Jasså är det Carmen-Ly som inte sköter sig?Vad är det jag har missat?Du som tycker det är nog kan ju berätta sanningen då som du tydligen är insatt i så får vi läsare se vad vi väljer att tro på.Jag tycker oxå att det är nog nu.Men säkert inte på samma sätt som du.Hallå det är en 8 åring vi talar om här!!!!!

Veronica Löfling

Jasså är det Carmen-Ly som inte sköter sig?Vad är det jag har missat?Du som tycker det är nog kan ju berätta sanningen då som du tydligen är insatt i så får vi läsare se vad vi väljer att tro på.Jag tycker oxå att det är nog nu.Men säkert inte på samma sätt som du.Hallå det är en 8 åring vi talar om här!!!!!

En människa som också har känslor...

På en skola så händer det väl alla barn att de nån gång gör något tokigt som de måste få en tillsägelse för eller? Så om detta barn som vi talar om skulle råka få en tillsägelse en gång så som i detta fallet så är väl det därför inget udda heller??

Om ni kände den pedagog som har blivit anklagad för att ha gått för långt så skulle ni också veta att den människan ALDRIG säger eller gör något förhastat, oigenomtänkt eller på något vis någonsin kränker barn...Den människan är den mest underbara, omtänksamma person som enligt min mening är skapt för sitt jobb. Sånna pedagoger växer inte på träd! Att dessutom påstå att pedagogen skulle ha gett sej på ett barn pga en tidningsartikel är rent absurt!! Sanningen är den att barnet fick en tillsägelse och när föräldrarna fick veta det så kunde de inte ta det vilket är oerhört tragiskt(dessutom var det fler barn som var inblandade och som också fick samma typ av tillsägelse, och inte sprang de föräldrarna till dessa barn hem och "spydde galla" på nån blogg utan dom föräldrarna förstod ( precis som vuxna med normalförstånd gör) vad som hade hänt och varför pedagogen pratade med deras barn. Hela den här historien är helt ofattbar!! Eftersom pedagogerna är så engagerade som de är och ständigt vistas runt barnen(så att de hela tiden har koll på vad som händer och sker) där de befinner sig så vet jag att i detta fall rör det sig INTE om mobbing!! Barn kan retas och i synnerhet flickor kan vara rätt tuffa emot varandra, särskillt om de blir fler än 2 st i en grupp. I detta fall är de fler än 2 st och de kommer i konflikt med varandra ibland precis som i vilket kompisgäng som helst. Det är ingen som är mer utsatt än nån annan! De gånger de hamnar i konflikt så hjälper man till att lösa konflikten på ett bra sätt.

Vidare så vill jag påpeka att skolan som det skrivs om är en helt underbar skola med väldigt gott rykte som dessutom har en underbar, kompetent och engagerad personal. Dom jobbar på skolan arbetar ständigt mot mobbing och kring frågor som rör konfliktlösning eftersom just det ligger de varmt om hjärtat! (Det finns inget hemskare än mobbing!!)

Men läs då och begrunda det som skrivits här och tänk efter....Ni tycker att mobbing är något fruktansvärt vilket det också är! Men vad är det då att hänga ut en hel skolas personal samt rektor och skriva alla dessa nedvärderande saker..Hela historien köps i sin helhet av andra och man har ingen chans alls att försvara sig utan man bara döms rakt av trots att ingen har hört båda sidor utav historien....Det är rätt skrämmande tycker jag...

Denna blogg har orsakat massor utav lidande och oerhört stor sorg för många människor pga kränkning och osanning, eller mobbing om ni så vill...

Människor som gör sitt allra yttersta och bästa för att göra barnens vistelse på skolan så bra som bara möjligt...

Människor som själva har familjer och barn och känslor....



Slutligen vill jag säga att det som skrevs om skolorna i Kumla kommun, om att de skulle ha några av de sämsta skolorna i landet INTE innefattar skolan som det skrivs om här i denna blogg då den fick högsta betyg på alla punkter utifrån skolverkets undersökning! Det är synd och skam att ett snitt görs och att alla skolor dras med över en och samma kam när sådana här undersökningar görs....

Att hänga ut människor på detta vis tycker jag är oerhört fegt, lågt och osmakligt!!

Veronica Löfling

Ja vet inte vad jag ska tro om detta men det är klart att det alltid finns två sidor av allt.Det bästa vore ju om alla vuxna kunde vara vuxna och prata om det som hänt och lösa konflikter på ett vuxet sätt eller hur? Det är väl bra om man gör så också för att lära barnen hur man löser konflikter? Det är ju tråkigt om någon blivit ledsen och kännt sig utpekad på bloggen.Men så vitt jag har kunnat läsa så har det aldrig stått namn på varken skola eller några personer så hur ska nån känna sig utpekad annat än om man vet att man gjort fel? Dessutom har det väl aldrig stått att det äller alla på denna ej namngivna skola.Jag har själv haft min son där och det var aldrig några problem då. Detta är ju nåt som förstorats upp och inte lyssnats på innan det gick överstyr.Hoppas att dom inblandade kan lösa detta på ett så bra sätt som möjlig för en förändring är ju nödvändig.Målet mste väl ändå vara en fungerande och trivsam arbetspats både för lärare och elever?

till veronica

sv. Du har alldeles rätt att vuxna måste lösa det. Men ingen från skolan vill höra av sig. De vill istället lämna anonyma kommentarer här. Och eftersom de känner sig utbekade(trots att jag inte har lämnat ut vilken lärare det var) och kan sån information som bara läraren kan är det ju en av lärarna och det tycker jag är högst oproffsit och lämna såna kommentarer här. Varför inte försöka o lösa det. Hon ville inte ens prata med oss. Vi var i skolan i dag och de kom inte ens nära oss. Inte ett enda lärare hittade vi klockan halv tolv när det var rast inte ute eller inne bara massa barn som sprang ute. Så vi tog Carmen Lys saker o gick hem igen.

Lärarna har varandra o hålla bakom ryggen och hålla ihop. Carmen Ly har ingen förutom oss. Hon har aldrig varit rädd o gå till skolan , inte ens när hon har fått blåmärken av slag, men idag vägrade hon o följa med. jag bratade i sag med kvinnan i stödteamet och hon tycker ju att barn kan göra bus , men som vuxen (lärare alltså ) måste man kunna hantera sitoationen och definitivt inte skrika o skrämma så att barnet börjar gråta och sen bara lämna henne gråtande. Och sen efteråt hävda att det inte har hänt och att hon har aldrig blivit mobbad.

blir det ingen förändring har jag bestämt att vi ska flytta för Carmen Ly måste kunna gå till skolan och känna sig trygg. Vem ska hon vända sig till om något händer i skolan om ingen tror på henne ?

Anonym

Ja du vad ska man säga? Om dom hade lyssnat på er när allt detta började för länge sen kanske de t hade gått att hantera och lösa.Men nu har dom ju bara dragit ut på tiden och inte varit anträffbara när ni velat prata med dom.Jag tycker det är fruktansvärt om ni måste flytta på grund av detta.Men jag fattar att ni inte orkar mer.Trodde Kumla kommuns mål var fler innevånare dom har ju inte lyckats så bra eller?Det ska ju inte behöva gå så långt att hon ska spela in vad som sägs för att dom ska tro henne.Jag trodde att någon vuxen alltid var ute med barnen på rasterna men det är väl då dom kommenterar din blogg.Stå på er säg till om jag kan göra nåt jag finns här bara ett telfonsamtal ifrån er.Kram

till veronica

sv. Vi får väl flytta in hos dig. Kan du tänka dig o bo under samma tak som Thomas ?

det är kanske något: barn med bandspelare fasttejpad på magen.

Veronica Löfling

Ojojoj vilken mardröm att bo under samma tak som Tomas.Men vaddå bandspelare på magen????

Jag tror nog att han besparat mycket lidande hos svenska folket när han inte varit med i idol!Förresten har jag nog för trångt här jag rymmer nog inte ens 2% av erat bohag hihi.Nu ska jag umgås med min brors barn som just kommit hit från Stockholm, imorgon kommer min bror hit.Ha det bra på eran loppisrunda i morrn .Vi hörs Veronica