VILKET DUBBERMORAL

Jag tänkte på en sak i går. Egentligen var det inte bara en sak jag tänkte på , men vi tar en sak åt gången.
 Jag tänkte på det där med namninsamlingen och hur kvinnan i fråga berättar hur män uppfostras till våltäktsmän och kvinor till offer. Hur var det förr för kvinnor då ? Innan Fi kom och innan det började tjatas om könsneutrala kläder och jämmställhet. Var då alla kvinnor förtryckta ? Offer ?? Hur överlevde kvinnofolker över huvud taget ? Om det nu var så himla jobbigt och de kännde sig som offer varfört förökade de sig då ? Och varför uppfostrade de sina söner till våldtäktsmän och döttrar till offer då ? Förr i tiden var det kvinnan som   tog hand om barnuppfostran och hon tog hand om det mesta i hemmet. Sant eller ej ? Gjorde då kvinnan ett så för skräckligt dålig jobb så att de uppfostrade ännu fler våldtäktsmän och ännu fler offer ??
 Nu tror jag ju inget på vad kvinnan i fråga skriver. Att det finns brottslingar och kommer alltid o finnas är solklart. Det finns inget sånt som  ett perfekt sammhälle. Men det finns massor av brott som kvinnor gör med. Ett tag sen var det ju artikkel om kvinnor som mördade sina män, det har skrivits om kvinnor som mördar sina barn, andras barn(hon tyska kärringen vad hon nu hette), det finns kvinnor som kör för fort, det finns kvinnor som gör sig skyldiga i all sorts ekonomis brott etc...
Ja visst är det mest kvinnor som blir våldtagna och enligt någon udersökning(hur sant det nu är kan man ju frågasätta) begås det näst mest våldtäkter i Sverige. Men vad ingår i denna statistik ? Vem är det som våltar och vem är det som anmäler ? Vilket bakgrund de kommer i från ? Jag vet att nu kommer jag o få en smäll rätt i ansiktet, men låt oss vara ärliga. Enligt de som sitter i hotell gripen här i Kumla är ca 80 %(kanske lite överdrivet tycker jag) med invandrarbakgrund. Sen kan man ju fråga vem som är invandrare och vem som inte är det. Hur många generationer ska man gå tillbaka ? Ok nu hatar ni mig o kallar mig för racist, men det är jag inte för fem öre. Jag är ju invandrare själv så det vore ju dubbermoral o hata mig själv. Finns det statistik om vem som våltar kvinnorna i Sverige ? Det finns , men det vågar ingen erkänna eller skriva om så är det bara. Och om det är att de 80 % som begår brotten har en annan bakgrund handlar det ju mycket mer än om färg på barnens klädesplagg. Eller ? Det handlar om integration ? Det handlar om kultur och det handlar om uppfostran .
 Sen är det en annan sak jag tänkte på som jag ska ta lite kort innan ni kastar datorn i väggen. Det där med så kallade könsneutrala färger etc..Om man nu vill att tjejer inte ska klä sig så kallad tjejigt och att den ultimata tjej färgen är rosa, tjejer tycker om gulligt o sött, prinsessor och blommor allt det där är föråldrad varför är det bara föråldrat för flickor(barn), men inte för vuxna. Varför är det då ok att vuxna kvinnor bär rosa, leker hem8inredning, bakning etc..) och har gullit o sött runt omkring sig. är det inte dubbermoral ? Är det barnen som ska vara några försökskaniner och samma spelregler gäller inte vuxna ? Förklara det till mig ?
 Här hittar ni kvinnan i frågan bloggen. Snacka om kvinnligt, rosa, gulligt o fjuttinuttigt. snacka om DUBBElMORAl i högsta grad. Var är blått ? Var är de könsneutrala färgerna och var är spindelmannen ??

__________________

Och en sak till jag tänkte. Om man nu är feminist varför sminkar man sig då ? För vem ? Ska mannen då också sminka sig ? Varför inte ? Och är det inte då förlegade könsroller att bara kvinnan ska sminka sig.


 Mannen min vägrar i alla fall ha rosa läppstift på sig. Rosa tånaglar funkar dock.

_________________

Jag såg förresten en tv program i svt i går när de pratade bland annat om kriminalitet. De sa att de flesta brottslingar har inte haft något barndom och därmed inte kunnat leka. De har inte lekt varken med dockor eller bilar, de har inte kunnat få bli påverkad av några gamla könsbestämda lekar. Och inte tror jag att de har tänkt på vilken färg de hade på tröjan heller. De har haft häcken full o överleva.

tarja

Jag var inne på hennes blogg... vet inte hur hon tänker.