NÅGON SOM HAR HAFT EN HAMSTER ?

Måste fråga er som har haft hamster  eller kan något om dessa djur. Det är så att Carmen Ly har ju en liten grå hamster som heter PELLE. Vet inte vad sortet heter, men de ska leva 1,5- 2 år. Den här hamstern har dock levt alldeles för länge, är redan 2,5 år gammal. Nu verkar det som hamstern har fått cancer. Han har en jätte böld på magen och en mindre på sidan. De har kommit jätte snabbt. Nu undrar jag om vad man ska göra ? Lider den ? Ska man avliva den ?
Carmen Ly är förstoss jätte ledsen och vill inte att den ska dö. Hon vill begrava den i trädgården och ha en kors till honom, men nu är det så mycket snö så han fick absolut inte dö nu sa hon.
Någon som har några bra råd ?
It´s you and me baby ! - Två tävlingar pågår i min blogg nu - delta :)

Det lät ju inte bra.. Man vet ju inte om den lider, troligen för att ha knölar så är ju inte ett gott tecken. Ta den till veterinären ?

Anki

Om ni märker att den lider, inte orkar äta mat osv, eller inte är som den brukar, ev sover mycket! Om ni beslutar er för att avliva den, så kan ni ju frysa ner den tills våren kommer, så flickan kan ha en liten begravning för den!

Det där är ju jätteviktigt att hon får ta ett fint adjö av sin lilla hamster och att hon får begrava den! Jättefint av henne att tänka så och så viktigt att det blir som hon har tänkt sej!

Många kanske tänker vad är det där för tok som säger att ni ska lägga hamster i frysen! Men jag tänker på hur flickan känner oxå



Kram

attis

Hej vännen. Vi har haft både takråttor och hamstrar. De de blir gamla är det vanligt att de får knölar på kroppen. Till slut brukar de inte kunna gå. Det bästa är att avliva dem då de kommer till set satdeiet så de slipper lida. Det är ledsamt men det är ju så med de små djuren. Läser här vad Anki skriver om att frysa ner. Så har vi oxå gjort för att flickorna skulle få begrava sitt älskade djur när våren kom. Lycka till.

Kramen

Diana

Usch vad tråkigt för henne. Hamstrar får lätt cancer/tumörer på kroppen. Bäst är nog att avliva när de ser ut att ha obehag av den.

Är det en dvärghamster så är deras livstid något längre än sk "guldhamstrar". Hoppas ni hittar en lösning....

Ellis

SÅ trist att skiljas från djur :(

Renee

Tyvärr så tror jag att den lider och borde få somna in.

Det är hårt men jag tror att det är bäst.

Malin

Vi hade en dvärghamster som blev 3-4 år.

Hamstern kanske har brist på någonting? Fåglar kan ju få knölar om dom har jodbrist. Men gå till djuraffären och fråga? Eller så får ni gå till veterinären och prata med dom.