ESTNISK MIDSOMMARAFTON(JAANIPÄEV)

I dag är det midsommar afton i mitt hemland Estland. Vi har alltid midsommar afton på samma dag. Vi kallar det JAANIPÄEV. Vi brukar inte heller dansa runt stången som ni gör. Istället brukar vi ha en stor eld som ni har vid valborg. Vi brukar supa o slåss o vakna med världens största huvudvärk fast inte jag då.
DU KAN LÄSA MERA OM TRADITIONEN HÄR

När jag var liten hade vi två eldar i staden vi bodde. En för barn o en för vuxna. Sen skulle man hoppa över elden och på kvällen skulle man lägga en blomma, som jag inte vet vad det heter på svenska, under sin kudde sen såg man sin man i drömmen. Jag minns att en gång hade jag mardröm  det måste nog ha varit när jag såg mannen min.
När jag var riktigt liten och vår släkt fortfarande höll ihop samlades alla i farfars sommarstuga o grillade saslökk o åt estnisk potatissallad. Som barn fick vi vara vakna så länge vi ville och det var ju spännande. De vuxna drack vodka, dansade på hustaket o  farfar spelade på sitt dragspel. Det var härliga tider det.

Karin

Låter härligt, midsommar är en riktig familjehögtid:)

Thakock

Låter som en härlig midsommar ju ;D Det med hustak lät bra Hehe =P

Emelie's WickedTime

lät som en bättre tradition en vanlig svensk midsommar:)

cecilia

jisses det där låter galet!

Ellis

Spanien gjrode samma sak då jag var där för 3 år sen! :D

shortstuff

låter så grymt härligt :) tycker om sådana traditioner och att man hittar på saker med familj å släkt o håller gemenskapen.. tummen upp!

kram

Em

I Norge firar man också mer så här. Både och är trevligt. Det viktiga är att det är traditioner, det gör att man kommer ihåg att samla nära och kära runt om sig. ;) God morgon!

Daniel

Låter som en typisk finsk midsommar! Härligt med traditioner!!