HUR ÄR DET ?

En vän till mig ringde i dag. Som vanligt började samtalet med att hon fråga hur det är. Som vanligt svarade jag att allt är bra. Jag svarar ALLTID att allt är bra oavsett om det är det eller inte. Varför då ? Varför är det så svårt o berätta hur det är egentligen ? Eller är det så att egentligen är ingen intresserad o höra hur det är med oss. Folk frågar bara för att vara artiga, de förväntar sig o få svar att allt är bra och sen fortsätta samtalet med något annat. Tänk att du skulle träffa en vän på gatan och efter att hon har frågat hur det är skulle du börja berätta att din mor har dött, du har cancer och katten blev överkörd. Eran vän skulle säkert känna sig besvärad och försöka o ta sig snabbt därifrån.
 Så klart är det skillnad på vän o vän och till en bästa vän kan man säkert gråta ut om allt o alla men de andra vänner  och bekanta de vill nog inte veta hur det är med dig egentligen. De frågar nog bara för att de är artiga. De har nog av sina egna problem och bru om andras skulle nog vara för mycket. Eller är det tvärtom de vill höra om allt dåligt för att känna bättre över sina egna liv. skönt att någon annan har det sämre. Folk kanske tycker om o gå hem o berätta till sin partner att den o den har varit otrogen eller att de har förlorat jobb. Människor kanske är elaka i grund o båtten ? Eller är de själviska ? Eller kanske de bara inte bryr sig ? Varför har vi svårt o dela glädje o sorg? Eller är det bara sorg vi har svårt med ?
 Vad tycker ni ?
Linda - ndaiL

Jo det blev en hel del :D

Daniel

Jo skillnad på nära vänner och bekanta!



Jo jag mår bra.. e lika som ett hej. Det bara kommer och hör till. Som typ GODdag!

Bitterfittan

ja verkligen snäll (: hoppas ni har en fin kväll

Thakock

Ja, så e det nog . Man känner ju absolut på sig vilka man kan berätta grejor för och vilka man inte kan.

Emilie

Tack, blev gula kläder och en sjal :P Inte för att han ville ha på sig den, men den är nerpackad iaf ;)

Renee

Det är lättare att berätta om glädjeämnen, det ligger nog i vår natur att inte vara till besvär och berätta om tråkigheter.

Anki

Jag håller med dej i varenda mening du har skrivit i ditt inlägg



Kraaaaaaaaaaaaaam