KVARG O KOKOS BULLAR

Här kommer något  gott till helgen. Kvarg och kokos bullar.
 Så goda och lätt o göra.

DU BEHÖVER: För deg: 25 g färsk jäst
                                  2,5 dl mjölk(ljummen)
                                  1 dl socker
                                  1 msk vaniljsocker
                                  1 msk kardemumma
                                  lite salt
                                  1 ägg
                                  ca 8-9 dl vetemjöl
                                  75 g bakmargarin
           
                        För fyllning: ca 200-250 g kvarg
                                             ca 50 g EKSTRÖMS marsan snabb vaniljsås
                                              1 dl kokos flingor+ kokos flingor för att ströa över bullarna
                                              1 dl socker
                                              1 msk vaniljsocker
                                              2 dl vispgrädde
                        För pensling : 1 ägg


 GÖR SÅ HÄR: 1. Smörja rumsvarm jäst med lite salt och socker till en vattnig blandning.
                      2. Blanda sen i resterande socker, ljummen mjölk,ägg, vaniljsocker och kardemumma
                      3. Till sist blanda i vetemjöl och sen rumsvarm bakmargarin.
                      4. Blanda tills det har blivit en ordentlig bulldeg och fastnar inte på händerna.
                      5. Låt jäsa under duk tills deget har blivit dubbelt så stort.
                      6. Rulla sen deget till en avlång bit.
                      7. Blanda ihop alla fyllnings ingredienser.
                      8. Smörja deget med fyllningen.Det ska täcka hela deget.
                      9. Rulla ihop deget som du skulle göra rulltårta. Skär sen i bitar. Ca 16-17 stycken.
                      10. Lägg deg bitarna i pappers muffinsformar eller på bakplåtspapper.
                      11. Låt jäsa ett litet tag till under en duk
                      12. Pensla sen med vispad ägg och strö över med kokos flingor
                      13. Blaka i ca 225 grader tills bullarna är klara.




MAT