KOKT KÖTT

   Härom dagen lagade jag kokt kött i stora stekpannan. Det är ingen lyxig maträtt, men det är enkel o göra och jag är uppvuxen med det. Min mamma lagade det ofta när jag var liten. Senare hade vi inte råd o köpa kött , men tills 14-15 åt vi det minst 2-3 gånger i månaden. 
 Man tar en stor stekpanna, häller i lite olja för stekning. Tar grytbitar (fläsk, ca 1 kilo), hackar 2 stora lökar och lägger båda i stekpannan och steker tills det hela får lite färg på sig. Häller sen i 1,5-2 liter vatten(beroende på stekpannans storlek så klart), 2 köttbuljongs kuber, några lagerblad, hela svarta peppar och 3-4 hackade morötter. Sen låter jag det hela koka o koka o koka. Tillsätter vatten om det behövs o lite salt. Kokar tills köttet är rktigt mört. Tar en timme eller så.. Vi äter det med kokta potatis, men även ris passar bra.
 Som sagt inget lyxigt. En enkel, men god, vardagsmat..
 
 
MAT