Balti Jaam Marknad. Järnvägsstationsmarknad

   Som jag skrev tidigare så var vi på loppis på lördagen och fortsatte sedan mot Balti Jaama marknad och tog en titt på området utomhus först. Som sagt var detta tidigare en marknad med Sovjetisk känsla som nu tyvär är försvunnen, men så är det ju med det mesta då tiderna förändras och därmed även människorna. Efterfrågan är en annan idag. Marknaden kallas idag även för järnvägsstationmarknad av många då detta ligger bredvid den stora järnvägsstationen, men för mig blir det alltid den Ryska marknaden. Själva markandshuset är ombyggt idag och består nu av 3 våningar. På första våningen är en stor matbutik, Selver. På andra våningen är en mer traditionell matmarknad med grönsaksdisk, kött och fiskdiskar och många matställen med street food känsla. 
 
 
 
Jessica undrade vad är det med dessa små bilar inomhus i Estland. Denna bil gör reklam för företaget som säljer glass här på marknaden. Otroligt god glass dessutom. Detta åt vi förra året, men i år sparade vi aptiten till annat.
 
 
 Det är rent och snyggt. Många säljare och kunder.
 
 
Vi passade på och köpa torkade frukter av alla dess slag som sedan fick följa med oss hem till Sverige.
 
 
Priset på frukt och grönt var faktiskt dyrare här än i butikerna, men detta verkade inte spela någon roll. Kunder fanns ändå.
 
 
Om du älskar bakverk som jag så hittar du massor av gott på denna markand.
 
 
Hur söta är inte dessa sjöjungfru bakelser ? Och dessa minnie cupcaces . Oh hade man haft dessa till Jessicas Disney kalas i år. De hade varit roligt.
 
 
 Jessica och jag köpte en voffel och smygåt den på väg till bilen. Dessa voffler är så goda, gjorda på en gammal recept . Precis de som vi åt när jag var barn. Tunna och spröda.
 
 
En halv trappa upp finns en liten område med små boxar som påminner små hus. Man får en känsla av att vistas i en gammal by.
 
 
Här finns små affärer och cafeer med det lilla extra. Till exempel har flera bagarier sina egna små " hus" där du kan köpa deras produkter att ta med eller ta en fika på plats.
 
 
Vi köpte några goda bröd att ta med oss hem till Sverige. Nu ligger de i frusen och väntar att bli uppätna snart.
 
 
Och sist men inte minst har chokladfabriken Kalev sin försäljning här. Jag tycker att Kalev har de godaste chokladen. Framförallt deras stora "Kalevipoeg" och "Linda".  Och sen kexen som jag gör kextårta av. Härifrån går vi alltid hem med flera påsar fulla med godsaker, så var fallet även i år så klart.
 
 
 Oh vad jag längtar dit igen. Så mycket god mat. 
Ja juste det finns en övervåning också på detta marknadshus. Där säljs det massor av retroprylar från Sovjettiden. Men det tar vi en annan dag.
                                          Kram Kadri
2019 - estland - marknad - semester