Trädård i kaos.

   Den som säger att de har tråkigt kan komma hit för en dag. Jag lovar att du kommer inte ha tråkigt för en endaste sekund. Jag önskar att jag skulle kunna känna hur det är att ha tråkigt.... Ibland i alla fall.
  När vi kom tillbaka från Estland var hela trädgården i total kaos. Man skulle kunna tro att vi var borta en hel månad. 
 
 
 Sallads- och tomatplantorna stod inför en krig. Vem vinner? Vem kan ta dö på den andra för båda har inte plats i denna pallkragare.
 
 
 
  Vi har nu varit hemma tre veckor och ja trädgården är fortfarande i en kaos tyvärr. Även om det är nu en lite mer ordnat kaos. Om man nu kan påstå att kaos kan bli ordnad. Men först regnade det jämt och var det fint väder så var det något annat som var på listan. Sen började jag jobba igen.  Ogräset har dessutom demoniska krafter, rensade man i ena hörnet så växtre det dubbelt så snabbt i det andra. Nu kan det ju låta som vår trädgård är flera hektar stor, men så är inte fallet. Den är liten som en frimärke. En väldigt full frimärke med pool, friggibood, sandlåda, stutsmatta och pallkragare, men ändå..Vi har faktiskt lite gräs också. Tar hela 5 minuter att klippa.
Men jag vet inte vad som hände liksom. Jag har faktiskt inga gröna fingrar alls. Blommorna inomhus hinner jag oftast ta dö på snabbare än jag hinner köpa kruka till de. Oftast på grund av två enkla anledningar. Jag glömmer bort att vattna de eller så glömmer jag bort att jag vattnat de och vattnar de igen om och om igen tills de flyter i krukan. Men några år sedan så hände det något och det började växa i trädgården nästan av sig själv. Inget dog trots dålig underhåll och engagemang. Men så kom engagemanget också och i år ska vi inte ens tala om tid och pengar jag har lagt på vår trädgård. MANNEN säger att jag har gått helt bananas. Han påpekar att det är inte helt nomalt att ha 120 krukor med tomatplantor. Men o andra sidan kan man ju diskutera betydelsen av ordet normal med en man som köpte 200 par gråa strumpor på en gång.
  Trots de gröna fingrarnas uppkomst utomhus så verkar de fortvarande sakna inomhus. Här inne dör det nästan i samma takt som tidigare. Men nu när MANNEN är sjukskriven så försöker han hålla koll på blommorna och vattnar de med jämna mellanrum. Ena blomman har faktiskt överlevt sedan februari och det är ju rena rama miraklet...
sommar 2019 - trädgård