Telliskivi Skaparverkstad i Tallinn. Loppislördag.

Jag hade ju blandat ihop dagar och missade nästan att loppiset i Telliskivi Skapaverkstad var inte på söndag, men på lördag istället. Hade aldrig förlåtit mig att missa detta loppis som jag bara kan besöka en gång per år. 
Telliskivi Skaparverkstad är en otroligt fin ställe som ligger på gränsen av gamla stan. Ett ställe som inte får missas för den som är konstintresserad. Här finns det små butiker och matställen inomhus som vi tyvär inte han och besöka i år, men det finns mycket att titta på även utomhus.
 
 
Men för mig som är loppisintresserad ( eller besatt enligt MANNEN) är lördagar ett måste att besöka denna ställe. På somrarna i alla fall då varje lördag hölls det loppis utomhus här. Här kan den som vill komma och sälja sina prylar.
 
 
Bland vanliga loppisbord finns det även de som säljer " antikt" och lite finare loppissaker. Här hittar du mycket varor från forna Soviettunionen och som såldes under den tiden Estland kallades för Estniska SSR. Men även saker från tidig 90-tal.
 
 
Det brukar vara både många besökare och säljare. Men som på vilken loppis som helst kan man ibland göra många fynd och ibland komma hem tomhänta.
 
 
Men behövde man sked eller två hade man tyr i år att hitta denna loppisbord..
 
 
Det är konst utspridd överallt på hela området.
 
 
 Man kan säga att här har man Open Art (som i Örebro) varje dag och varje år. 
 
 
 Och mellan loppandet kan man väl ta en handgjord glass i La Muu om man vill
 
 
 För här är alla välkomna..
 
 
 Barnen tyckte att det mest intressanta på hela stället var cyckelparkeringen. 
 
 
Jag tyckte däremot att detta var helt fantastiskt. 
 
 
Skräpkonst när det är som vackrast
 
 
 
Om detta är en del av konsten eller om det är någon som bara fryser väldigt mycket är oklart...
 
 
 
 Jag tycker att området har utvceklats mycket jämfört med förra året och mycket nytt i konstväg har tillkommit i år. Från själva loppiset gick jag hem i år med en handväska, skor och några mattidningar. Nöjd med mina fynd och väntar på nästa års besök.
  Har ni vägarna förbi, gör ni ett besök också. Ni kommer inte ångra er.
                                      Kram Kadri
 
2019 - estland - semester - tallinn