GRAVID MED SESAM, VECKA 24

  Jag låvade mig själv att denna graviditet ska jag anteckna veckovis  och fota magen för en gångs skull...
Ja det har gått så där. Jag ligger efter nästan en vecka. Men men...
Vecka 24 har jag mått så HÄR, vuxit ur första mammabyxorna, varit orolig och fått veta att jag dödar mitt eget barn.
Annars då ? Ja det går framåt. Magen växer, Sesam sparkar och jag mår som jag mår. Tycker att veckorna går så snabbt. Man hinner knapt med alla förändringar i kroppen. Och tro mig det är massor av förändringar. Bara sån sak som att håret växer extremt snabbt och ÖVERALT. Man rakar sig på morgonen och innan det blir kväll  ser man redan ut som skogsmänniska. 
 Ska till läkaren imorgon och visa mina privata delar(jag fick inte skriva underliv för mannen.Det ska tydligen inte vara fint o vara så frispråkig)  så får vi se vad hon säger.
Vikten då ? Hittills har jag gått upp ca 4-5 kilo(hoppar lite upp o ner just nu). Nästan lika mycket som förra gången i denna vecka. Vikten brukar explodera i mitt fall efter vecka 25 så jag antar att vi slutar plus 20 nånting även denna gång.
 Namnet har vi valt. Jag tyckte ju att han kunde lika gärna heta Sesam men mannen sa att så moderna är vi nog inte. Så det fick bli ett annat namn. I helgen ska vi ta ner vaggan och kanske tömma rummet eftersom vi har bärhjälp då. Man måste ju utnyttja alla sina nära o ära...
 Så där har vi haft det i vecka 24. I morgon går jag in i vecka 25 och det är bara 110 dagar kvar tills vi får träffa vår sumobrottare...

_________________________

Från gravid.se

 

Nu går det att höra barnets hjärta med ett vanligt stetoskop. Någon gång runt denna vecka är det dags för ett besök hos din MVC. Om du inte börjat träna dina muskler i bäckenbotten, så är det hög tid. Bäckenbottenmusklerna börjar tänjas ut, vilket kan leda till att du läcker urin när du hostar eller skrattar. Denna muskelgrupp används inte i dagliga aktiviteter och det kan därför vara svårt att veta om man tränar rätt. Ett tips för att träna upp musklerna igen efter att du fött är det kliniskt testade träningshjälpmedlet, Axuaflex, som finns att läsa om och beställa i graviditetsshop.

Hormonnivåerna i kroppen börjar plana ur och humöret brukar jämna ut sig. Många känner sig lugnare och gladare. Livmodern når nu ovanför naveln.

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.

LIA NON STOP

ville bara säga att din blogg e skitsöt

Tarja

Åhhhh,,, vad avis jag blir när jag läser om sesam. Min mage känns tom... Vill ha bäbis igen ju!